Susanne Moolenaar

Welkom op mijn site.

Koken is mijn passie en koken doe ik al vele jaren. Ik vind en vond het altijd leuk om voor andere mensen te koken. Thuis in huiselijke kring voor vrienden en familie koken. Eten verbindt mensen en eten is altijd emotie. Mensen blij maken met lekker eten is voor mij een groot geluk.

Gaande weg de jaren heb ik me meer en meer toegelegd op de Koreaanse keuken. Dit is niet toevallig. In 1974 ben ik geadopteerd vanuit Korea en naar Nederland gekomen. Zeer Nederlands opgevoed en pas in 1992 weer in contact gekomen met mijn Koreaanse familie.

Begin jaren 90 ben ik echt begonnen met Koreaans koken. Ik had 1 heel oud boekje met recepten waarvan ik geen idee had hoe ze zouden moeten smaken. In 1999 voor het eerst terug geweest naar Korea en daar een begin gemaakt met het verzamelen van smaken en recepten. Mijn Koreaanse stiefmoeder en mijn lieve schoonzussen hebben mij geholpen bij het ontwikkelen van (ik hoop) een origineel traditioneel Koreaans smaakpalet.

In mijn studententijd heb ik een kleine cateringbedrijfje gehad en kookte ik mooie thuis diners voor een beperkte groep.  Door de jaren heen begon het meer te kriebelen om ook op een wat grotere schaal voor mensen te koken, maar vooral ook meer bekendheid te geven aan Koreaans eten.

In 2014 heb een stap gezet en heb ik mijn eigen bedrijf : Happy Banchan opgericht.  Banchans zijn de bijgerechten die bij een Koreaanse maaltijd worden geserveerd om de maaltijd te complimenteren. Nu bijna 5 jaar verder heb ik heel veel mooie events mogen doen en vooral heel veel mensen blij mogen maken met mijn Koreaanse maaltijden ( zie portfolio van activiteiten)

Veel smakelijke groeten Susanne Moolenaar (Kim Hyun Duk)

Susanne Gapshida verslag rotterdam
Susanne Gapshida filmpje

RTV Rijnmond – Koken en Keuvelen: uitzending 20 augustus 2013.

Owner van http://www.koreaanskoken.com en https://www.facebook.com/koreaanskoken

info@happybanchan.nl

By Mark Nolte
Photo By Mark Nolte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s